NYHET - restorative yoga

YOGA MIND AND SOUL

-För hållbar hälsa och balans i livet 

NYHET - restorative yoga


Vi lever i en tid när vi har allt svårare att ta det lugnt och bara vara. Att hitta vägar till återhämtning är viktigare än någonsin.

Inom yogafilosofin finns både förhållningssätt och redskap för den som söker avkoppling, och de senaste åren har den lugnare och djupare yogaformen restorative yoga vuxit sig allt starkare världen över.

Denna terapeutiska och meditativa metod är ett utmärkt sätt att lära sig att klara vardagsstress och koppla av på djupet.

Övningarna består av stillhet och vila och passar alla- nybörjare så väl som mer erfarna yogautövare. Denna yogaform är ett bra komplement till din mer dynamiska yogapraktik/träning samt ett effektivt verktyg om du känner dig stressad, har skador i kroppen, eller lider av sömnproblem.


Restorative betyder återhämtande på svenska och är en specifik form av yoga med avsikten att genom utvalda tekniker samt mjuka och avslappnande positioner ge kropp och sinne maximal avlastning.


I denna yogaform placerar du dig i mjuka vilopositioner som du stannar kvar i under minst 6 minuter med stöd av kuddar yogaprops och filtar.

Genom att vara i positionerna under en längre tid kan du tillåta dig att verkligen slappna av och ”sjunka in” i positionen - där du sedan skapar återhämtningen.


Du hittar klasserna i yogaschemat på timecenter. Tiderna varierar från vecka till vecka för att så långt som möjligt möta mångfalden.

Jag tar in MAX 12 personer per gång, så ha gärna god framförhållning och boka så snart du har möjlighet.Varmt välkommmen.
(YINyoga-klasserna kommer att få ett mer dynamiskt fokus i framtiden där vi söker oss till stillhet genom en mer aktiv vila och djupa stretchar).Yogalärare Lisa Huhta

 

Studions adress: Västra esplanaden 63, 95335 Haparanda

 

Telefon: 072 714 51 78

Mail: yogamindandsoul@hotmail.com